Yritysten Kaarina-mitali Painotalo Painolalle

Tästä linkistä voit katsoa palkitsemisen. Katseluun tarvitset Facebook-tunnukset.

Mediatiedote 24.3.2017

Vuoden 2017 Kaarina-mitalin saaja julkistetaan Kaarinan Yrittäjyysviikon päätöstilaisuudessa, Valoa & Virtaa -yrittäjäjuhlassa, 24.3.2017 klo 20:30. Kaarina-mitalin myöntää ja palkitsemisen suorittaa kaupunginjohtaja Harri Virta.

Perustelut mitalin myöntämiselle

Vuoden 2017 Kaarina-mitali myönnetään Painotalo Painolalle (T. Nieminen Oy).
Kaarina-mitalin saamisen edellytyksenä on, että asianomainen on ansiokkaasti toiminut Kaarinan kaupungin ja kaarinalaisten hyväksi, ja yrityksen osalta, että yritys on lisännyt työpaikkoja Kaarinassa tai tehnyt kaupunkia tunnetuksi myönteisellä tavalla tai muuten toiminnallaan edistänyt Kaarinan kaupungin tavoitteita.

Menestyjä omalla alallaan

Yrityksen on perustanut vuonna 1982 nykyisen toimitusjohtaja Johanna Saarisen isä Taisto Nieminen. Littoisissa Ainola-tilan piharakennuksessa aloittanut yritys muutti Piispanristille vuonna 1985.  Tuolloin ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän palkannut yritys työllistää nyt 16 henkilöä ja liikevaihto on kasvanut 2 miljoonaan.

Yrityksen toimiala (181 Painaminen ja siihen liittyvät palvelut) luokitellaan Suomen haastavimpiin aloihin menestyä. Ala on pitkään ollut murroksessa. Digitalisoituminen ja sen myötä muuttuvat paperin kulutustottumukset, on suurin haaste. Painolassa täydentyy pitkä, vankka ammattitaito ja nykyaikaisuus.

Hyvin suunniteltu ja tehty sukupolvenvaihdos on onnistunut erinomaisesti. Yrityksen perustaja Taisto Nieminen on siirtänyt ohjakset tyttärelleen Johannalle. Eläkkeellä oleva perustaja käy edelleen päivittäin tehtaalla, mutta on antanut jatkajalle vapaat kädet.

Painolassa valmistetaan painotuotteita yritysten mainontaan ja viestintään. Laadustakin palkittu Painola panostaa tuotteen viimeistelyyn. Auton muotoinen esite, kultaisesti kimmeltävä käyntikortti tai samettisen tuntuinen tuotepakkaus ovat esimerkkejä erilaisista tavoista erottua bulkkituotteista. Palveluvalikoimaa täydentää graafinen suunnittelu, postitus ja ilmaiset alan koulutusinfot niin sähköisenä kuin face to face.

Yritys on valittu Kauppalehden ”Menestyjä omalla alallaan” – TOP 5:een vuonna 2017. Painola on saanut Suomen Yrittäjien kuntakohtaisen palkinnon vuonna 2008 ja yrityksen käytössä on ISO 9001 Laatujärjestelmä ja Ecostart ympäristöjärjestelmä.

Yrityksen omistavat Taisto Nieminen, Johanna Saarinen ja Janne Nieminen ovat olleet aktiivisia myös Kaarinan yrittäjyyden ja yrittäjien kehittämisessä.

Lisätiedot:

Painotalo Painola, toimitusjohtaja Johanna Saarinen
puh. 040 510 8515
http://www.painola.fi/
facebook.com/Painola

Kaarinan kaupunki, kaupunginjohtaja Harri Virta, p. 050 3732 400

Tilaa Painolan uutiskirje